Blog

Battleground Melbourne: het verhaal dat gehoord moet worden (blckbx.tv)

De afgelopen anderhalf jaar is Melbourne verworden van meest leefbare tot minst vrije stad ter wereld. De documentaire Battleground Melbourne vertelt dit verhaal door de ogen van degenen die alles op het spel hebben gezet om de stad te redden.

Andere kant van het verhaal

De Australische regering en de media hebben hun verdraaide voorstelling van de werkelijkheid ruimschoots kunnen ventileren. Battleground Melbourne is daarop het antwoord, zodat voor de hele wereld de waarheid aan het licht komt.

De Australische vrijheidsstrijders zijn valselijk beschuldigd, uitgemaakt voor het laagste van het laagste, aangevallen, gearresteerd en opgesloten. Maar ze zijn niet verslagen. Gedreven door hun grenzeloze liefde voor vrijheid en voor hun stad zetten zij de strijd voort.

Politiestaat

Over de hele wereld is een deken van onvrijheid gevallen sinds de komst van corona, maar nergens is extremer en repressiever gereageerd dan in het ‘vrije’ Melbourne. De stad is geteisterd door politiek gemotiveerde arrestaties, grove schendingen van mensenrechten en zwaarbewapende politie-eenheden die door de straten patrouilleerden om lockdowns te handhaven.

Klik hier om verder te lezen en de video te bekijken.