Blog

blckbx today: de gevolgen van toespraak Zelensky in de Tweede Kamer, update WOB-documenten, nieuwe studie naar 5G en meer…

De Oekraïense president Zelensky sprak de Tweede Kamer toe. Hoe moet dit geduid worden en wat wil hij precies? Vanaf 1 mei aanstaande treedt de Wet Openbare Overheid in werking en vervangt hiermee de Wet Openbaar Bestuur, ook wel bekend als de WOB waar de laatste tijd veel om te doen is. Ook staan we stil bij een nieuwe studie naar 5G waarin het “microwave syndrome” wordt aangetoond. Dat en meer in deze uitzending van blckbx today.

Vrijdag 1 april 2022

In de uitzending van deze avond onder andere:

  • De Oekraïense president Zelensky sprak gisteren als eerste buitenlandse staatshoofd ooit de Tweede Kamer toe en ontving daarna een staande ovatie. Wat zegt dit en wat was nou precies zijn vraag aan onze volksvertegenwoordigers?
  • Vanaf 1 mei aanstaande treedt de Wet Openbare Overheid in werking en vervangt hiermee de Wet Openbaar Bestuur (WOB). De laatste maanden is hier veel om te doen, o.a. dat voormalig gezondheidsminister Hugo de Jonge bewust communicatie buiten zicht hield.
  • Een nieuwe Zweedse studie naar 5G-straling toont het “Microwave Syndrome” aan bij bewoners van een appartementencomplex die blootgesteld werden aan 5G-straling.
  • Uitgelichte artikelen van De Andere Krant
  • Aan de desk staan onderzoeksjournalist Daan de Wit, blckbx-redacteur David Boerstra en onderzoeksjournalist Elze van Hamelen
  • Presentatie: Sanae Orchi

Klik hieronder om verder te lezen en de uitzending te bekijken.