Blog

blckbx today: klimaatstaking én internationale topoverleggen in Brussel, onteigening van boeren door stikstofcrisis en meer…

Vanavond veel aandacht voor Brussel: daar is vandaag een grote klimaatstaking waar wereldleiders worden herinnerd aan hun ‘klimaatreparaties’ en gisteren waren er een EU-top, een NAVO-top én een G7-meeting, waar de Amerikaanse president Biden een opmerkelijk uitspraak deed. Ook gaan we in op de stikstofcrisis waarbij de onteigening van boerenbedrijven als mogelijke ‘oplossing’ wordt gezien. Dat en meer in deze uitzending van blckbx today.

Vrijdag 25 maart 2022

In de uitzending van vanavond onder andere:

  • Brussel is vandaag het decor voor een grote klimaatstaking, de Global Climate Strike. Doel hiervan is dat wereldleiders worden herinnerd aan hun zogenaamde ‘klimaatreparaties’.
  • In Brussel vonden gisteren ook een EU-top, een NAVO-top en een G7-meeting plaats. Op de laatste deed de Amerikaanse president Joe Biden een opmerkelijke uitspraak. Eerder deze week kondigde hij al aan dat de VS een leidende rol zou moeten nemen in de vorming van een ‘New World Order’.
  • Onteigening van Nederlandse boerenbedrijven wordt gezien als ‘oplossing’ voor de stikstofcrisis. Maar in hoeverre is er nu echt sprake van zo’n crisis?
  • Uitgelichte artikelen van De Andere Krant
  • Aan de desk staan onderzoeksjournalist Daan de Wit, NLP-deskundige Igor van Kaam én wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker
  • Presentatie: Sanae Orchi

Klik hieronder om verder te lezen en de uitzending te bekijken.