Blog

blckbx today – maandag 28 februari 2022

Blckbx today is het gloednieuwe actualiteitenprogramma van blckbx, vanuit de fonkelnieuwe studio. Presentator Flavio Pasquino praat je samen met interessante en deskundige gasten bij over de actualiteit in Nederland en in de wereld.

Maandag 28 februari 2022

De oorlog in Oekraïne duurt voort en de heftige strijd lijkt nog niet voorbij te zijn. Vanavond geven we in blckbx today de laatste stand van zaken. Samen met Daan de Wit geven we meer historische context over dit conflict. We stellen daarnaast mensen op straat de vraag hoe zij naar de situatie kijken en wat de rol van Nederland hierin zou moeten zijn.

Hoewel in Nederland de QR-code (voorlopig) meer naar de achtergrond is verdwenen, geldt dat niet voor landen als bijvoorbeeld Australië. Erwin Taams duidt de situatie in Australië en zoomt in op de ‘Pandemic bill’ die in Victoria geldt. Aansluitend zal ook de documentaire “Battleground Melbourne” op blckbx.tv te zien zijn.

Daarnaast schuift juriste en rechtsfilosoof Raisa Blommestijn aan en besteden we o.a. aandacht aan het Oekraïnedebat met Bert Brandsma.

Klik hier om verder te lezen en de uitzending te bekijken.