Blog

De allereerste blckbx today – vrijdag 25 februari 2022 (blckbx.tv)

Eindelijk was het zover: de allereerste editie van blckbx today. Ondanks alle voorbereidingen en uitvoerige tests, hadden ze te maken met een aantal technische issues. Uiteraard doen ze er alles aan om de volgende uitzending van a.s. maandag (om 19:00 uur live op blckbx.tv) wél vloeiend te laten verlopen.

Blckbx today is het gloednieuwe actualiteitenprogramma van blckbx, vanuit de fonkelnieuwe studio. Presentator Flavio Pasquino praat je samen met interessante en deskundige gasten bij over de actualiteit in Nederland en in de wereld.

De eerste uitzending

In de eerste uitzending was te gast, politicoloog en professor Kees van der Pijl, over de situatie in Oekraïne. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is op stoom en wereldleiders maar ook onze bewindslieden kondigen grote sancties aan en sturen zelfs oorlogsmaterieel richting het Oosten. Wordt Nederland daarmee een oorlog in gerommeld en beseffen we wel wat dit voor consequenties gaat hebben als – los van al het leed – de gasprijzen straks nog verder gaan stijgen? En waarom is het eigenlijk oorlog? Is Rusland de agressor of is er sprake van onnodige uitlokking door het Westen en Amerika?

Klik hier om de uitzending te bekijken en verder te lezen.