Blog

De micro-organismewereld zit zo mooi in elkaar!

Men kan zich eens afvragen hoe de micro-organismewereld zou kunnen werken. Volgens ingewijden is er slechts een 0,5% van alle micro-organisme soorten bekend. De wetenschap heeft tot nu toe slechts enkele soorten en stammen ( 5000 st.) onderzocht en beschreven. Zelfs in zulke onderzoeken gaat men de mist in omdat soorten en stammen per individu worden onderzocht.

Echter zo werkt de natuur en micro-organismewereld niet en is ook nooit onderzocht. De micro-organismewereld is zo complex en zit zo mooi in elkaar dat het te allen tijde samenwerkt en dat de uitscheidingsproducten van de ene soort weer voeding is voor de andere soort. In een dikke darm bijvoorbeeld leven meer dan 100.000.000.000 bacteriën per gram darminhoud die continu met elkaar communiceren en zich aanpassen aan de verandering wat er nodig is. Neem maar rustig van mij aan als je de strijd aan gaat met de micro-organismewereld dat je die oorlog op voorhand verliest. Micro-organismen zijn instaat om bij elke celdeling hun DNA te veranderen zodat ze resistent worden voor de middelen die in gezet worden.

Er is maar één manier om ziekte en besmettingsuitbraken te voor komen en dat is om te beginnen met onze productiebodems weer goed te verzorgen met goed gefermenteerde en/of gecomposteerde meststoffen. Gelijktijdig te stoppen met allerlei chemische bespuitingen en het strooien van agressieve meststoffen. Op deze manier krijg je weer gezonde voeding aan het begin van de voedselketen en hoef je ook niet bang te zijn voor onderstaande gevolgen.

“De micro-organismewereld is zo complex en zit zo mooi in elkaar dat het te allen tijde samenwerkt en dat de uitscheidingsproducten van de ene soort weer voeding is voor de andere soort.”