Blog

Probiotica

Ons immuunsysteem is sterk afhankelijk van de gezondheid van onze darmen. Probiotica zijn goede bacteriën die je darmflora versterken en ondersteunen. Als de goede bacteriën in de meerderheid zijn heb je een adequate bescherming tegen infecties van buitenaf. Als de slechte bacteriën in de meerderheid zijn in je darmen, is je lichaam niet of nauwelijks in staat om weerstand te bieden tegen aanvallen van buitenaf. Je immuunsysteem staat dan op non-actief met als gevolg het ontstaan van allerlei gezondheidsklachten.

Vaak wordt er dan een antibiotica kuur voorgeschreven met als gevolg dat niet alleen de ziekteverwekkers worden vernietigd maar ook de goede bacteriën in de darmen. Probiotica is een prima product om de darmflora weer op niveau te krijgen en te voorzien van de juiste micro-organismen. Wel is zeer belangrijk dat er ook voldoende mineralen en spoorelementen beschikbaar zijn.

Probiotica

Probiotica bestaat uit een mengsel van diverse inactieve en van nature voorkomende micro-organismen die nodig zijn in onze darmen en lichaam. Het heeft een zeer goede werking op de stofwisseling. De micro-organismen zorgen voor een goede enzymontwikkeling in onze darmen. Dit laatste heeft een positieve invloed tegen eczeem, allergieën, darmziekten en andere auto-immuun aandoeningen. De meeste probiotica producten komen niet verder dan de maag en worden afgebroken door de zure maagsappen. De micro-organismen in de Probiotica die wij gebruiken, gaan verder in het gehele stofwisseling systeem en passeren de zure maagsappen zodat het in het gehele stofwisseling systeem werkzaam is.

Inmiddels is zelfs bij gebruik van chemotherapie bewezen dat de micro-organismen in deze Probiotica in staat zijn om de stofwisseling goed werkend te houden.

Het product is ook aan te bevelen in de vakantie periode en/of reizen naar verre oorden waar vaak door ander voedsel en water het stofwisselingsysteem van streek raakt. Zelfs na het eten van bedorven voedsel is het een goed product om te gebruiken en zorgt het voor een snel herstel van de darmwerking. Ook is het goed inzetbaar bij wondheling maar ook op brandwonden worden goede resultaten behaald.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over mineralen, spoorelementen en probiotica? Stuur ons een bericht via het contactformulier