Blog

Werking van Raccoglitore di Tossina

Raccoglitore di Tossina

Raccoglitore di Tossina is een product dat is samengesteld uit toxine bindende natuurlijke producten.  Deze gekozen producten stimuleren elkaar in hun werking en kunnen het lichaam ontdoen van toxines maar ook van zware metalen. Ook leveren de ingrediënten in deze producten een positieve bijdrage aan de algehele gezondheid van ons lichaam als conditie supplement.

Chlorella

Gebleken is dat de stoffen die zich in de celwand van de Chlorella bevinden, zich door een natuurlijk fixerend vermogen kunnen binden met zware metalen als lood, kwik en cadmium en zodoende een sterk reinigende werking hebben.

De combinatie van deze reinigende stoffen noemt men ook wel de Chlorella Groei Factor (CGF).

In een tijd dat in dichtbevolkte, geïndustrialiseerde gebieden lucht en water in toenemende mate met honderden stoffen worden verontreinigd, is dit van niet onbeduidend belang. Weliswaar blijft de verontreiniging meestal binnen de voor elke stof apart gestelde normen. Waarschijnlijk krijgen we niet teveel binnen, maar toch, de optelsom.

Chlorella barst van de gezonde voedingsstoffen, het is onder meer rijk aan vitamines, mineralen, vezels, nucleïnezuren, essentiële aminozuren, enzymen, eiwitten, het fytonutriënt chlorofyl, echinenone en carotenoïden zoals astaxanthine, canthaxanthine, flavoxanthine, loraxanthine, neoxanthine, xanthofyl en violaxanthine. Ook blijkt dat Chlorella een uitstekend detox-supplement is.

Ook kan het de kans op infecties veroorzaakt door micro-organismen verminderen. In de harde buitenwand werd tevens glucosamine, een bouwstof voor het kraakbeen, geanalyseerd. Hierdoor kan Chlorella ter ondersteuning van de behandeling van slijtageklachten worden ingezet. Maar één van de meest bijzondere eigenschappen van chlorella is dat het een krachtige reinigende werking in het lichaam heeft. Chlorella werkt bloedzuiverend, ontslakkend en darmreinigend.

Bij spijsverteringsklachten

Het hoge gehalte aan chlorofyl in Chlorella blijkt ook van nut als ondersteuning bij de behandeling van zweren in het maag-darmkanaal. Wanneer na het gebruik van (veel) antibiotica de weerstand en de darmflora zijn verzwakt kan met Chlorella weer verbetering worden bereikt. Na het veelvuldig gebruik van antibiotica ontstaat niet zelden candida albicans, waarbij Chlorella met goed resultaat kan worden ingezet. De spijsvertering wordt ook ondersteund bij slechte eetlust, slecht ruikende adem of hinderlijke lichaamsgeur, bij verstopping of slechte stoelgang door een gebrekkige darmperistaltiek en eveneens bij diarree. Chlorella ondersteunt bij afslanken of het volgen van een dieet door voldoende toevoer van essentiële voedingsstoffen te garanderen. Bij anorexia nervosa of boulimie mag als ondersteuning van een goede begeleiding worden gedacht aan Chlorella.

Het immuunsysteem van het lichaam beschikt over unieke eigenschappen om vreemde indringers als bacteriën, virussen, chemische of andere vreemde proteïnen te bestrijden, te inactiveren of uit te schakelen. Een vermogen dat door verouderingsprocessen of ziekte evenwel kan verminderen. In deze strijd zijn de B-lymfocyten vooral actief tegen bacteriën en de T-lymfocyten vooral tegen virussen en kankercellen. Zij worden ondersteund door onder meer de macrofagen, die actief zijn tegen kankercellen, chemische- en lichaamsvreemde eiwitten. Macrofagen zijn grote cellen die zich o.a. bevinden in de lever (Kupffer-cellen), milt, lymfeklieren, thymus, longen, darmen, bloed en gewrichten. De hoeveelheid macrofagen in het lichaam is beperkt, zo ook dus de mogelijkheid om het teveel aan schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen.

Veel mensen die dagelijks chlorella nemen kunnen bevestigen dat chlorella je lichaam op talloze manieren ondersteunt.

Zeker ook vegetariërs kunnen zich met Chlorella dagelijks van voldoende voedingswaarden verzekeren, vooral dankzij de aanwezigheid van het vitamine B-complex, ijzer en het hoge gehalte aan eiwitten.

Tot op heden zijn er bij het gebruik van Chlorella geen nadelige bijwerkingen geconstateerd, ook niet bij hoge doseringen.

Beginreacties op het gebruik van Chlorella zijn wel mogelijk door de ontgiftende werking van Chlorella. Zo kunnen sommigen in het begin last hebben van lichte diarree, winderigheid, stinkende ontlasting, hoofdpijn en misselijkheid. Indien men hier teveel hinder van ondervindt kan men met een lagere dosering beginnen.

Koriander

Een van de bekendste en meest gebruikte kruiden bij het ontgiften van zware metalen is koriander.

Koriander bevat een heilzame combinatie van gezonde vitamines en mineralen maar de grootste kracht van dit overheerlijke kruid is misschien wel dat het helpt zware metalen uit het lichaam te verwijderen. Op een goedkope, geheel natuurlijke en gezonde manier en zonder bijwerkingen.

Heel eenvoudig gezegd worden zware metalen die zich in het lichaam bevinden, zoals kwik, lood en cadmium, aan de koriander gebonden, waarna ze via het spijsverteringskanaal op een natuurlijke manier het lichaam kunnen verlaten.

Daarnaast heeft men berekend dat wij als gevolg van onze voedingsgewoonten dagelijks vele niet van belang zijnde stoffen naar binnen krijgen zoals kleur-, smaak- en zoetstoffen, emulgators en conserveringsmiddelen. Het zelfregelende vermogen van het lichaam is overigens in staat om veel te corrigeren en af te breken, maar dat kost wel veel energie.

Het lichaam bevat van nature een afweersysteem die eventuele schadelijke stoffen kan elimineren. Hiervoor heeft het lichaam wel bepaalde vitaminen (anti-oxidanten) in voldoende hoeveelheid nodig zoals o.a. de vitaminen A, C en E.

In koriander zitten de volgende ingrediënten, Vitamine: A (58,900IU/p100gram) B1, B2, B6, C, E (22.8mg/p100gram), caroteen, Foliumzuur, Biotine, Inosiltol, Choline.

Mineralen: Calcium, Ijzer, Fosfor, Natrium, Kalium, Zink, Koper, Magnesium, Ureum.

Aminozuren: Arginine, Lysine, Histidine, Phenylalanine, Typosine, Leucine, Isoleucine, Methionine, Valine, Alanine, Glycine, Proline, Glutamine-zuur, Serine, Treonine, Asparagine-zuur, Tryptofaan, Cystine. Vetten: 12.8 mg/p100gram, onverzadigde vetzuren 72.1%, verzadigde vetzuren 21.2%. Voedingswaarde per 100 gram: Energie 1.578 Kj (374 Kcal) Eiwit 60.0 gram. Koolydraten 5.4 gram Vet 12.8 gram.

Samen met de Chlorella Groei Factor zorgen zij ervoor dat Chlorella de inwendige reiniging bevorderen.

Bentoniet

Bentoniet is een extra-fijne kleimineraal gecreëerd door de verwering van vulkanische as, die onder meer kan worden gebruikt voor ontgifting. In Europa zijn belangrijke deposito’s te vinden, bijvoorbeeld op het Griekse eiland Milos.

Onze bentoniet voor ontgiftingsdoeleinden is “Made in Germany” en is van 100% Duitse origine. Het grootste mijnbouwgebied voor het mineraal bevindt zich in Beieren. Montmorilloniet, genoemd naar de Franse gemeenschap van Montmorillon, is de belangrijkste component in bentoniet en speelt een enorm belangrijke rol bij ontgifting met bentoniet. Het gehalte aan montmorilloniet ligt normaal tussen 60 en 80 procent. In onze speciale montmorilloniet bentoniet, bereikt de inhoud 95 procent.

Het gebruik van bentoniet voor ontgifting verschilt van zeoliet in die zin dat het een gel-achtige beschermende film vormt, wat de reden is dat het wordt beschreven als “zachtaardig”. Het is het meest geschikt als een introductie tot ontgifting. De hoge ionen uitwisselingscapaciteit van het montmorilloniet zorgt ervoor dat schadelijke stoffen, zoals zware metalen, met name lood, kwik en cadmium, radionuclide, histamine en ammonium, kunnen worden geabsorbeerd en uitgescheiden.

De combinatie van de ingrediënten in Raccoglitore di Tossina (Letterlijk het binden van toxines) versterken elkaar enorm. Met de  ingrediënten van dit product is het een zeer betaalbaar middel om in te zetten bij ontgifting  van een lichaam, en geeft het lichaam ook nog eens een tal van essentiële elementen voor een goede stofwisseling.

Geen bijwerkingen tot heden.

Advies dosering:

1 maand gebruiken en dan een maand niet is ons advies voor het beste resultaat.

Volwassen persoon 3 -4 capsules per dag